En bättre helg

Publicerad 2014-04-28 23:11:00 i Allmänt,

Helgen som var inleddes med en liten minisemester i Helsingborg med mina kära kollegor, en liten belöning för kontorets goda resultat förra året. Jag vart upphämtad av ena chefen och så rejsade´vi söderut, med paus för lunch i Varberg med resten av gänget. Resan gick bra förutom att vi missade avfarten till Helsingborg för att chefen pratade så mycket att vi fick åka till Malmö och vända (inte riktigt, men nästan) och en annan kollegas nya fina bil blev påkörd av ett rattfyllo (lite lätt vid ett rödljus bara, så ingen större skada skedd).
 
Efter incheckning på hotellet var det bara att förbereda sig för massage, mycket välbehövligt då jag har skitont i ryggen pga alla märkliga ställningar jag sitter och ammar i, och dumma lyft hit och dit. Sen lite piff på rummet och ta på sig något hyffsat anständigt, för sen väntade fördrink och middag. När jag och Mattis kom ner var Moëten upphälld och redo att drickas, goda bubblor som gick rätt upp i skallen. Efter lite mingel slog vi oss ner till bords och åt en sanslöst god middag:
Förrätt: Stekta fläskgyozas (dumplings), soya, ingefära, sticklök, sesam
Huvudrätt: Grillad slaktarstek, bearnaisesås, balsamicokokt lök, bakad tomat, SOHO fries
Efterrätt: Havtornsorbet, fänkål- och vit chokladkräm, yoghurt, mandelflarn
Såklart med gott rödvin till, och den obligatoriska Kaffe Karlssonen till efterrätten.
Jag fick erfara att jag ovetandes lagt mig till med ovanan att kasta i mig maten (bäst att passa på att få i sig så mycket som möjligt medans maten är varm, innan barnet börjar skrika). Jag som alltid varit en långsam ätare var nu klar först av alla.
 
Kvällen fortsatte sedan med soft barhäng och goda drinkar, innan alla var redo att stupa i säng. Härligt att få sova en hel natt ostört! Irriterande nog vaknade jag tidigt, men det var bara att passa på att njuta av att få duscha i lugn och ro och kunna äta hotellfrukost extra länge.
Himlen var klarblå, så vi tog en liten promenix i Helsingborg innan hemfärden. Det är faktiskt en väldigt mysig stad, mycket fina gamla hus.
 
Det var en trevlig tripp som ni förstår. Lite märkligt att vara ifrån Esther förstås, och det blev ju några samtal hem för att kolla läget, men allt gick bara bra såklart. Jag känner mer och mer att det är viktigt att inte tappa bort mig själv i föräldraskapet, vilket säkert är lätt hänt när hela livet förändras bara sådär. Jag vill ju inte fastna hemma bara för att det är det smidigaste, för visst blir allting lite krångligare när man har logistiken kring en spädis att tänka på. Nej, man får helt enkelt se till att komma iväg på lite roligheter med jämna mellanrum. För min del så känner jag iallafall att det är lättare att vara en god mor om jag får en liten paus från vardagslunken då och då.
 
 
Eftersom det fina vädret hängde i även på söndagen här hemma började vi dagen med caféfrukost i solen, och sedan bjöd vi över Patrik och Alexandra för grillning på vår innergård. Alltså, jag älskar att grilla. Det känns så lyxigt och primitivt på samma gång. Det blev diverse korvar och kött som frästes på över elden. Esther sov snällt i sin vagn större delen av middagen.
Och även idag har det ju varit ett underbart väder. Efter att ha lämnat bilen på verkstaden spatserade jag och Esther över till Olskroken. Kollade på lite skor och köpte solkräm. Sen satte vi oss på Östra kyrkogården och åt glass. Det kan ju låta lite märkligt, men det är en väldigt trevlig park och folk hänger liksom där. Promenerar, har picnic osv. Idag såg jag dock några tjejer som lagt sig i bikini och rökte mitt i askgravlunden, och det kan jag ju tycka känns lite över gränsen... Men ingen annan verkade bry sig så det är väl jag som präktig. När Esther tröttnat gick vi hem och åt lunch och tog en tupplur i soffan. Väcktes av att de ringde från verkstaden och sa att bilen var åtgärdad, det var tack och lov bara bromsklossar som behövde smörjas upp och ett avgasrör som skulle böjas till så jag kom billigt undan med 1500 spänn vilket kändes som en lottovinst med tanke på att jag räknat med minst 9000. Hatar att lämna in bilen på verkstad för jag ser alltid framför mig hur de kommer att upptäcka att hela motorn havererat och att de behöver laga den för mer än vad bilen är värd. Nu låter den fint som en spinnande katt igen så det känns bra. Vi tog en provtur och hälsade på Olle och hans kollegor på jobbet. Esther tyckte uppenbarligen inte att revisorer var speciellt intressanta, utan sov sig igenom hela besöket. Själv tog jag några koppar kaffe medans hon bollades runt bland alla som ville hålla.
 
Sen ringde Alexandra och undrade om vi var sugna på promenad, så då åkte vi ut mot havet och promenerade runt på Amundsön. Vi fick njuta av både kvällssol, havsutsikt och en helnaken man som placerat sig i buddhaställning en bit in från stigen och satt och mediterade eller något, vad vet jag. Kom sedan hem, vrålhungrig, till hamburgare som Olle lagat och lyckats förträffligt med. Man kan säga att vi haft en trevlig och händelserik start på veckan.
 

Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela