Julbak, pynt, och husköp

Publicerad 2015-11-29 21:50:20 i Allmänt,

I helgen har vi varit i Småland på det årliga julbaket. I år fattade även Esther grejen med baket och tyckte det var toppen. Hon har moffat i sig både kakor och deg. Kul att leka med kusin Ebba också. 



Vi har fått upp lite pynt här hemma också. Det känns inte så motiverande att dra fram en massa prylar nu när vi äntligen har fått anledning att börja packa ner eftersom vi köpt HUS! Yay! Mer om det sen. Lite pynt vill man ju ändå ha. Folk här i huset började tjuvpynta redan förra helgen och det ser så tråkigt ut när det lyser i alla fönster utom vårt. Så nu har jag spikat upp lite grann i fönstren iallafall.


På tal om att pynta. Det ska bli så himla kul att få inreda huset. Våra nuvarande möbler passade ju bra i vår 20-talslägenhet men det ser för jäkligt ut i vår nuvarande lägenhet där ingenting passar varken stilmässigt eller i storlek. Har inte velat lägga en massa pengar på möbler till en tillfällig lägenhet, men nu blir det nya tag! Vårt hus är 50-tal, så det blir lite mer den stilen, blandat med nytt. 

Här är vårt hus:
Radhus i två våningar plus inrett sutterängplan. Huset är ganska annorlunda beroende på vilket håll man ser det från. Bakifrån på bilden ovan är det ju väldigt gulligt och charmigt.
Framifrån är det mest högt, och första gången vi var där fick vi lite townhousekänsla:
Framsidan ser ju rätt trist ut som det är nu men jag tänker att man kan göra det lite mysigare. Lite blomlådor under fönstren (om jag kan med att borra i fasaden) med hängande växter, typ lobelia, kanske nåt att sitta på, lite blomkrukor... Men ja, innan vi kommer dit har vi lite annat att styra med. Även om huset är i genomgående gott skick finns det ju en del vi vill göra. Slipa golv på de två översta planen, måla, möblera, m.m. Det är tre sovrum, gästrum/allrum, matsal och vardagsrum som ska fyllas så vi har att fixa med.
Ser verkligen fram emot att få tända en brasa i öppna spisen. Jag älskar ju att elda så fungerande eldstad har varit högt upp på önskelistan när vi har letat hus. 

Men nu är det dags för sängen. Jag har två affärer jag skulle behöva få ihop innan vi åker till Spanien på lördag så det vore önskvärt att jag inte är medvetslös av trötthet.

Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela