Året som gått

Publicerad 2014-12-30 21:39:29 i Allmänt,

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Födde ett barn. 

Genomdrev du någon stor förändring? Nja. Nej, det kan jag nog inte påstå.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera, och ännu fler blir det 2015.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Den 19:e mars såklart, Esthers födelsedag. 

Dog någon som stod dig nära? Nej, i år har vi tack och lov varit förskonade från sådana hemskheter och så hoppas jag det förblir nästa år också.

Vilka länder besökte du? Danmark, Spanien

Bästa köpet? Ja, jag får nog säga bärsjalen jag köpte när Esther var sex veckor och inte ville något annat än att bli buren. Den har verkligen varit guld värd när jag behövt två händer, och jag tipsar alla blivande föräldrar jag känner om att skaffa en.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Esther gör mig glad varje dag

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? En inkomst som inte kommer från Försäkringskassan.

Vad önskar du att du gjort mer?  Tränat.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig för framtiden.

Favoritprogram på TV? Den enda höjdaren jag kommer på just nu är dokumentärserien "Ryttareliten" (eller vad den nu hette) som gick på svt. Ja, och så Historiätarna också. Spenderar ganska lite tid med aktivt tv-tittande.

Bästa boken du läste i år? Har nog bara lyckats läsa en enda bok i år och det var Baddaren av Emma Hamberg, som förvisso var väldigt bra.

Största musikaliska upptäckten? Hm, vet inte om jag nyupptäckt något extaordinärt, däremot har jag dammat av en gammal kärlek, nämligen Regina Spektor som gör utomordentligt bra musik.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Jag har ju inte jobbat så mycket i år, två månader i början av året bara och då var jag mest, fet, trött, hade ont och var delvis sjukskriven. Höll på att svimma varje gång jag hade kontraktskrivning för att jag inte fick plats med tillräckligt med luft i lungorna för att kunna läsa högt ur kontraktet. Så jag vet inte om jag uträttade några stordåd då direkt, försökte mest avsluta affärer inför mammaledigheten, men jag gjorde väl så gott jag kunde iallafall. Men en sak som jag minns och som gör mig glad än idag när jag tänker på det var att jag hade en så god relation med flera av mina aktuella kunder att några av dem kom in med blommor, presenter och kramar dagen jag gick på mammaledighet och någon lämnade en present på kontoret i efterhand. Så oväntat och snällt!

Största framgång på det privata planet? Att jag träffa många nya människor att hänga med. Det är så mycket trevligare att vara mammaledig om man har någon att vara det tillsammans med. Annars vet jag inte. Jag har lite gett mig själv en paus det här året och bara taget det piano med det mesta.

Största misstaget? Att inte mäta ordentligt innan vi köpte ny soffa kanske? Hehe. Vi har iallafall en stor soffa numera.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare. Främst för att jag haft mer att glädjas över.

Vad spenderade du mest pengar på? Räntor och amorteringar, bilen, babyprylar. Inte nödvändigtvis i den ordningen.

Något du önskade dig och fick? Ett levande och friskt barn.

Något du önskade dig och inte fick? Nej, inte vad jag kommer på faktiskt (förutom det självklara såsom en miljon kronor, ett 20-talshus med bevarade originaldetaljer och en fet bil, men det är ju världsliga ting). Jag känner mig nog rätt lyckligt lottad, jag har det jag behöver.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Var på fikaträff med en massa mammor. Vi hade aldrig träffats förr, men hade följt varandra genom större delen av graviditeten på ett forum på internet och vi har fortfarande kontakt dagligen. Alla bebisar (ett 40-tal) är födda i mars. Blev bjuden på middag hemma av Olle (jordärtsskocksoppa var det till förrätt, så mycket minns jag. I detta nu sitter Olle och jag och diskuterar vad jag fick av honom i födelsedagspresent. Ingen av oss minns vad, så jag börjar luta mot att jag inte fick något och därmed har en innestående present. Olle hävdar bestämt att jag visst måste fått NÅGOT. Han sitter och kollar igenom historiken på internetbanken nu för att få en ledtråd, hahaha).

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag vet faktiskt inte. Kanske om jag hade haft ett idylliskt torp att spendera den vackra sommaren i.

Vad fick dig att må bra?  Att komma ut och göra saker, både själv och tillsammans med andra. Promenera, fika, grilla, fynda på loppisar. Pyssla hemma och se vår lägenhet mer och mer förvandlas till ett personligt hem. Att se Esther utvecklas från ett litet hjälplöst knyte till en nyfiken, viljestark flicka med ett hest, kluckande skratt.

Vem saknade du? Det hade vart fint att ha familjen lite närmare.

Mest stolt över? Esther

Högsta önskan just nu? Att nästa år blir lika trevligt som detta. Att alla jag känner håller sig friska och glada. Att det kommer kännas bra när jag börjar jobba igen och att Olle och Esther får det roligt här hemma under våren och att hon inte glömmer bort mig under tiden jag är på jobbet.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Inte skjuta saker på framtiden, utan ta tag i dem direkt och på så sätt slippa slösa energi på att gå och tänka på det.

Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela