Översvämning igen...

Publicerad 2015-06-14 21:17:47 i Allmänt,

Det har varit riktigt skönt att vara ledig idag även om dagen inte blev riktigt så vilsam som man kunnat hoppas... Olle skulle ner i källaren och fixa något och upptäcker att det återigen kommer upp avloppsvatten ur brunnarna som kryper närmre och närmre vårt förråd, så det var bara att ringa hit folk som kunde hjälpa oss att tömma det. Så nu är vår lägenhet åter igen belamrad med saker, och jag håller på att bli tokig i den här röran snart. 
Förhoppningsvis kan vi få hjälp med magasinering via försäkringsbolaget. Det har vart ett jädra tjafs kring det där, efter att vi tömt förrådet efter första översvämningen och de torkat ur källaren samt sanerat satt det en lapp i vårt förråd där det stod "OK". Vilket vi, och även många andra, tolkade som att det är färdigt för användning igen. Så vi ställde ner våra grejer. Då skickas det ut ett mail om att alla måste tömma sina förråd, igen. Tydligen ska det saneras i flera omgångar, och eventuellt måste vissa väggar rivas. Vi känner att vi inte kan/vill ha allt i lägenheten, dels för att det blir ett jädra kaos, samt för att Esther drar i och klättrar på allt, så det skulle bara vara en tidsfråga innan hon river lådberget. Dessutom är det inte direkt gratis att bo här så då tycker jag inte vi ska behöva ha lägenheten belamrad med lådor. Vi har därför sagt till försäkringsbolaget att vi vill att de beställer magasinering, men då har det varit en massa tjafs fram och tillbaka kring det och ingen har kunnat fatta ett beslut. Därför har grejerna stått kvar där nere. 
Idag när vi ringde och sa att källaren återigen håller på att fyllas med avloppsvatten och att det börjar bli lite akut med deras beslut blev det lite fart, och jourmannen vi fått fatt på tog beslutet att magasinering bör täckas, men att de kan fixa det först imorgon. Så nu står allt här uppe. 

Utöver att styra med detta har vi även satt upp gardiner i sovrummet, samt monterat upp en ny hängmatta på altanen. Nu är det ju tyvärr orkan ute så hägmattan och ställningen har blåst omkull. Men nu har vi den iallafall. Inte för jag vet när jag ska hinna ligga i den men. Den finns!


Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela