Rabiat bebis

Publicerad 2015-07-28 23:25:15 i Allmänt,

Efter Esthers febriga dagar har hon förvandlats till en tvärilsk och rabiat liten person. Jag behöver ju inte gå in på några långa, målande beskrivningar  om hur barnet kastar sig handlöst ner i golvet av vrede. Men om jag säger att pappan i familjen ringde 1177 idag pga hennes orimliga vredesutbrott kanske ni kan föreställa er nivån.

En annan sak är att hon vägrar sova, både om dagarna och på kvällarna. Det enda som har funkat är att hon får somna i vår säng när man ligger bredvid. När klockan närmar sig 22 och Esther äntligen började lugna sig (tack vare sin moders kärleksfulla nynnande på "När trollmor har lagt de elva små trollen" skulle jag tro), och jag hoppfullt tänker att nu! Nu är det nog bara några ögonblick tills hon sover! Då hör jag plötsligt ljudet av ilsket piskande små händer. Då har alltså Olle haft den dåliga smaken att inte låta lilla damen pilla på och dra av plåstret från det amputerade fingret, vilket har utlöst ett tyst vredesutbrott. Så där ligger Esther och slåss vilt omkring sig, Olle som febrilt försöker undvika att bli piskad i ansiktet, och så jag då, som nynnar lugnt och kärleksfullt på trollmors vaggvisa.


Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela