Det senaste från Nobel 31

Publicerad 2016-02-29 22:43:32 i Allmänt,

Det går sakta men säkert framåt här hemma. I helgen gjorde jag klart ett sovrum, vilket innebar måla taket en vända till med spärrfärg, samt måla väggarna två omgångar. Det blev riktigt bra tycker jag, den grå nyansen går väldigt bra med det ljusa trägolvet. Såhär blev det:
Tanken är ju att detta ska bli Esthers rum sen. Nu har vi dock flyttat in allihopa dit eftersom det är dags att ta tag i vårt sovrum nu. Det är lite kompletterinsmålning av taket, tapetrivning och underarbete samt målning som ska göras.

Idag försökte jag sätta upp trappgrinden, vilket är rätt meckigt eftersom den ska fästas i ett räcke av gjutjärn. Jag har ju dock hittat på en lösning för detta, som kräver skruvar samt muttrar. Dessa hade vi då varit på hornbach och köpt i helgen, men gissa tre gånger om muttrarna var med i påsen? Nej, självklart inte så lik förebannat sitter grinden inte uppe. Vad som däremot sitter uppe är ett gäng nya brandvarnare som Olle har smackat upp ikväll. Att ha en enda brandvarnare i ett hus på tre våningar känns nämligen lite torftigt, minst sagt... Nu har vi kompletterat med ytterligare fyra och det blir nog några stycken till då jag gärna ser att det sitter en i varje sovrum också. Jag har även funderingar kring att skaffa en repstege för att ha en alternativ utrymningsväg från övre plan. 

I morse var jag också på besiktning av vår gamla lägenhet, som blev godkänd utan anmärkning tack och lov. Så nu är vi av med den vilket känns som en lättnad. Nu kan vi lägga full fokus här istället. 

Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela