Helgen

Publicerad 2015-03-29 15:22:54 i Allmänt,

Igår var vi på inflyttningsfest hos Alexandra och Patrik, och passade samtidigt på att ha grillpremiär. det blev flankstek med ugnsrostad potatis och morötter, samt karamelliserad rödlök och vitlökschampinjoner som tillagats i foliepaket på grillen. Mumsigt! Grillning är ju nåt som ligger oss varmt om hjärtat så att säga. Tyvärr är grillning inte tillåtet på det nya stället vi flyttar till, varken på allmänna ytor eller på vår uteplats. Detta får ändå räknas som en smärre katastrof och jag hoppas verkligen inte att det är en regel som efterföljs.
Hur som helst. Efter att vi ätit åkte Esther och Olle hem, och jag stannade kvar och drack lite vin och umgicks. Blev trött vid 22 och åkte hem. Var som en dränkt katt eftersom det regnade på tvären igår, fick springa från Redbergsplatsen som en annan dåre.
 
Imorse var det upp och hoppa för att möta upp Jossan och Johan för frukost på Elite Plaza. Johan hade överraskat Jossan med en tripp till Göteborg för att fira hennes fördelsedag och hon visste därför inte heller att vi skulle ses. Så in vandrar Jossan på Swea Hof och får syn på mig och så vart det ju hej hej och kram osv. Hon såg inte så förvånad ut så jag antog att Johan förvarnat henne men inser att så inte är fallet när Jossan frågar om de kan sitta med oss eller om vi väntar på några andra?
Sen hade vi iallafall en väldigt trevlig två och en halv-timmars frukost innan vi begav oss hemåt.
 
Esther och jag skulle egentligen gått på ettårskalas hos Freja idag, men Esther har blivit sämre igen och är nu både lite febrig och hes och allmänt ynklig så vi fick ställa in det.
istället har jag suttit och filat på ett städschema som jag ska införa eftersom jag är trött på att komma hem och mötas av ett jädra kaos jämt. Så nu är hemmet uppdelat i zoner som man ansvarar för enligt ett rullande schema. Min dröm är att kunna bjuda hem folk lite spontant utan att behöva hetsstäda så att pattarna rinner. Eftersom vi här hemma har lite olika syn på vad som är städat och inte har jag även tagit fram tydliga riktlinjer för vad som ska göras i varje zon. Det finns även ett belönings/bestraffningssystem. När man lämnar över sina zoner efter veckans slut ska de vara välstädade och prydliga. Om så inte är fallet forstätter man att ansvara för den zonen tills dess att den är iordning=bestraffning eftersom man då får en extra zon att sköta och belöning för den andra som får en zon mindre om den skött sina zoner väl.
Så nu hoppas jag att ska funka bra.

Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela