Champagne och spya
Idag var jag haft en stressig dag, vilket till stor del berodde på att halva arbetsdagen gick bort då jag hade föräldrainsats på dagiset, dvs jag var dagisfröken från 13:45 tills barnen gick hem. Roligt att få se hur de har det om dagarna. Kan dock säga att jag inte ångrar att jag inte blev förskollärare. Att klä på 15 barn regnkläder, stövlar, mössor m.m. kan ge vem som helst pattsvett, om man säger så.

Nu på kvällen skulle vi fira en grej här hemma, och jag hade tagit fram champagnen som stått på kylning länge. Man vet ju aldrig när det dyker upp en anledning att fira liksom. Nu kan jag dock dela med mig av ny erfarenhet, och det är att champagne är väldigt bra för att maskera och skölja bort andra smaker. Det var nämligen så att Esther, som just ätit korv stroganoff följt av lite blandade nötter, skulle ge sin kära mamma en puss. I samma mikrosekund lägger hon av en ordentlig rap och kräks även en skvätt, rakt i min mun. Så nu är jag lite smålullig pga att jag av förekommen anledning fick dricka ganska rikligt med champagne för att bli av med smaken av kräk.

Innan kräkincidenten