Suris

Publicerad 2016-01-04 19:59:31 i Allmänt,

Jag förstår att ni alla är jätteintresserade av min surdegsgrund, och hur det går för den.
Idag, två dagar efter att ha startat den var det dags för matning. 
Såhär såg den ut innan middagen:
Man ser inte så noga på bilden men det är lite bubblor i den, som det ska vara. Den luktar "varmt", jästigt och lite sött så det känns rätt. (Med facit i hand borde jag kanske tagit en burk med plan botten. Men nu gjorde jag inte det.).

Idag fick suris en matsked rågmjöl till middag. Jag tillsatte även lite vatten eftersom den blev lite för torr. Det var dock inte enligt receptet så vi får se om det var ödesdigert, men det tror jag inte. Surdeg handlar visst mycket om att gå på känsla och det kändes rätt.

Efter maten:

Nästa steg är en ordentlig frukost för den lilla rackaren imorgon bitti, sen ska den vara redo för bakning om allt går vägen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ann

Hej och välkommen till Storkgatan 4! Här bloggar jag, som är 27 år, om livet med vår lilla Esther som föddes den 19 mars 2014. Den här bloggen handlar om saker som vi hittar på, vardagsbetraktelser, inredning, och träning (för närvarande jobbet med att komma i form igen efter graviditeten). En och annan katt kan säkert slinka med också.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela