Suris
Jag förstår att ni alla är jätteintresserade av min surdegsgrund, och hur det går för den.
Man ser inte så noga på bilden men det är lite bubblor i den, som det ska vara. Den luktar "varmt", jästigt och lite sött så det känns rätt. (Med facit i hand borde jag kanske tagit en burk med plan botten. Men nu gjorde jag inte det.).

Nästa steg är en ordentlig frukost för den lilla rackaren imorgon bitti, sen ska den vara redo för bakning om allt går vägen.
Idag, två dagar efter att ha startat den var det dags för matning.
Såhär såg den ut innan middagen:

Idag fick suris en matsked rågmjöl till middag. Jag tillsatte även lite vatten eftersom den blev lite för torr. Det var dock inte enligt receptet så vi får se om det var ödesdigert, men det tror jag inte. Surdeg handlar visst mycket om att gå på känsla och det kändes rätt.
Efter maten:

Nästa steg är en ordentlig frukost för den lilla rackaren imorgon bitti, sen ska den vara redo för bakning om allt går vägen.